Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομικής έρευνας τα αίτια της τραγωδίας – «Κλειδί» οι καταθέσεις

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

/ by Newsroom

Στην Αστυνομία ανατέθηκε η έρευνα από την Εισαγγελία για την τραγωδία στις Σέρρες. Εκεί όπου μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου βρήκε τον θάνατο ένας 11χρονος μαθητής, ο οποίος χτυπήθηκε από την πόρτα που εκσφενδονίστηκε περίπου 30 μέτρα.

Έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη καθώς αναμένονται οι καταθέσεις που θα ληφθούν από όλους τους αρμοδίους και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο, το συνεργείο που είχε αναλάβει τις εργασίες στο σχολείο, τον διευθυντή του σχολείου, αλλά και από τους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια οι καταθέσεις θα δοθούν στην Εισαγγελέα για να αποφασίσει εάν θα ασκηθεί κάποια δίωξη ή όχι.

Αυτό που έχει προκύψει έως τώρα πάντως, είναι ότι ο άτυχος 11χρονος χτυπήθηκε θανάσιμα από την πόρτα του λεβητοστασίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης είπε το πρωί στο OPEN ότι ο πατέρας του 11χρονου τού ζήτησε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού του. Όλα αυτά την ώρα που οι ευθύνες γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων. Ο διευθυντής του σχολείου έχει δηλώσει ότι από την αρχή ήταν αρνητικός για το έργο, ο Δήμος τονίζει ότι δεν έχει λάβει κανένα έγγραφο από τον διευθυντή που να μιλά για εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, ενώ πολλές φέρεται να είναι και οι αμέλειες του συνεργείου.

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω» – Η μαρτυρία του τραυματισμένου μαθητή

Ο 10χρονος που πήρε εξιτήριο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι ακριβώς έγινε. Το παιδί είπε ότι «έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου επειδή έβρεχε» και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα. «Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» τόνισε ο μαθητής.

Ο 10χρονος είπε πως ένα από τα παιδιά το χτύπησε σίδερο στο κεφάλι… Όπως είπε ο δημοσιογράφος, το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει…

«Έκλεισαν τις βάνες του λέβητα και δεν ασφάλισαν τον καυστήρα»

Σχετικά με το πώς έγινε η φονική έκρηξη στις Σέρρες, ο πρόεδρος συντηρητών καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς, μιλώντας στο Star, δήλωσε: «Κλείσανε τις βάνες του λέβητα και δεν ασφαλίσανε τον καυστήρα να μην μπορεί να ανάψει ο καυστήρας του πετρελαίου. Άναψε για κάποιο λόγο, είτε από τον θερμοστάτη είτε από διακόπτη είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Αυτό θα το δει ο εμπειρογνώμονας. Έτσι, ο καυστήρας όταν άναψε, ”έσκασε” ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα».


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP