Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Ενημερωτική Εκδήλωση για το trafficking «Συμβαίνει και Εδώ»

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

/ by Newsroom


To Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών με την ΜΚΟ Α21 Greece σε συνεργασία με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερρών με παράρτημα ΡΟΜΑ, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών-Ομάδα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Σερρών και τον Σύλλογο Φίλων-Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking), με τίτλο «Συμβαίνει και εδώ» την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Η Α21 Greece είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός που στα πλαίσια του έργου «Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Εμπορία Ανθρώπων» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσιάζοντας μία δραματοποιημένη αφήγηση μιας γυναίκας θύμα trafficking με σκοπό να αναδειχθεί το φαινόμενο αυτό και να αποδομηθεί το στερεότυπο σύμφωνα με το οποίο η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει μόνο σε άλλες χώρες κι απομακρυσμένες περιοχές. 

Το human trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων με σκοπό την καταναγκαστική εργασία ή και την σεξουαλική εκμετάλλευση. Είναι ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Σερρών, άνδρες και γυναίκες, και στοχεύει στην ενημέρωση για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συνεργασίας όλων για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP