Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Ένας νέος πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής δημιουργείται στην Πλατεία Ειρήνης

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom


Την έναρξη υλοποίησης της ανάπλασης της Πλατείας Ειρήνης, έναν νέο πόλο έλξης στον Δήμο Σερρών σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον εκπρόσωπο του ανάδοχου Πέτρο Καμελίδη. 


Το έργο, προϋπολογισμού 1,345 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Σημείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023 συμβάλλοντας καθοριστικά στην αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής των Σφαγείων. 


«Με την ανάπλαση της Πλατείας Ειρήνης και τη νέα Παιδική Χαρά, που δημιουργήθηκε και σύντομα θα λειτουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο, η περιοχή αποκτά έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και έναν σημείο – αναφοράς για δράσεις ψυχαγωγίας και αναψυχής», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης.


Όπως εξήγησε, το έργο προβλέπει τη δημιουργία χώρου πρασίνου και βιοκλιματικές παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.


«Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τα υπάρχοντα δέντρα θα φυτευθούν νέα είδη κατάλληλα για το κλίμα της περιοχής. 

Έντονο θα είναι το στοιχείο του νερού με επιδαπέδια σιντριβάνια, ενώ ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής θα γίνει με φωτιστικά σώματα LED», ανέφερε ο κ.Χρυσάφης 


Επίσης, θα τοποθετηθούν υπαίθρια καθιστικά, δύο έξυπνα παγκάκια, τέσσερις υπόγειοι κάδοι οικιακών απορριμμάτων, ποδηλατοστάσια και λοιπός αστικός εξοπλισμός. 

Εξάλλου, στην Πλατεία Ειρήνης θα δημιουργηθεί ένας νέος και σημαντικός σε μέγεθος υπαίθριος χώρος συνάθροισης, όπου μπορούν να πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις, όπως εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 


«Η περιοχή των Σφαγείων αναβαθμίζεται με τη δημιουργία μίας σύγχρονης, ασφαλούς και φιλόξενης Πλατείας, η οποία θα δώσει και το στίγμα της φιλοσοφίας και της πολιτικής μας για την ανάπλαση των υπόλοιπων Πλατειών, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας.


Στόχος μας είναι με την ανάπλαση Πλατειών και τη δημιουργία Παιδικών Χαρών να μεταμορφώσουμε κάθε γωνιά του δήμου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP