Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σε αποκριάτικους ρυθμούς παραμένουν οι Σέρρες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom

Ποικίλες εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. 
σε συνεργασία με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους

Σε αποκριάτικους ρυθμούς παραμένει η πόλη των Σερρών με τις εκδηλώσεις να ποικίλουν το τριήμερο της Αποκριάς.  Ο Δήμος Σερρών και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), σε συνεργασία με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων και καλούν μικρούς και μεγάλους να φορέσουν τις αποκριάτικες στολές τους και το καλύτερο χαμόγελό τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στις γιορτινές δράσεις που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης των Σερρών. 

Το εορταστικό κλίμα αναμένεται να κορυφωθεί με τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ , το πέταγμα του χαρταετού και ένα εορταστικό παραδοσιακό γλέντι που θα διεξαχθεί στο πάρκο του Οβά, προκειμένου οι Σερραίοι μικροί και μεγάλοι να διασκεδάσουν και να γευτούν τα Σαρακοστιανά εδέσματα , τα οποία και θα διανεμηθούν δωρεάν.
Κάλεσμα σε όλους τους Σερραίους να συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις απηύθυνε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στον Δήμο Σερρών παραμένουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Το τριήμερο της αποκριάς διοργανώνουμε ποικίλες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους και καλούμε όλους τους Σερραίους να συμμετάσχουν σε αυτές. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα , όπου σε όλα τα χωριά θα γιορτάσουν τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ με τα Σαρακοστιανά εδέσματα που τους προσέφερε δωρεάν η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., ενώ στο πάρκο του Οβά θα υπάρχει catering  και θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι με εξαμελής ορχήστρα Σερραίων καλλιτεχνών. Καλούμε όλους τους Σερραίους και τους επισκέπτες να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.»

 Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 25/2/2023 και ώρα 12:00μ.μ., τα γνωστά σε όλους «ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ», θα βρίσκονται επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή, προκειμένου να διασκεδάσουν τα παιδιά με animateur, μασκότ και ξυλοπόδαρους, ενώ ο DJ Πέτρος Καραστογιάννης  για μια ακόμη φορά θα μας βάλει στο αποκριάτικο κλίμα με τις μουσικές του.

Την Κυριακή 26/2/2023 οι εκδηλώσεις ποικίλουν τόσο στην πόλη όσο και στην Κάτω Καμήλα , όπου και θα διεξαχθεί στις 14:30 μ.μ. η καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση με καρναβαλιστές, άρματα, βραβεύσεις και πολλές εκπλήξεις.

Από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, έως και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας στον πεζόδρομο της Χατζηιακώβου τα μέλη του συλλόγου «Γιορτή Τέχνης», θα πραγματοποιήσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα θα αρχίσει με τον στολισμό του καρνάβαλου , ενώ στις 11:00π.μ. θα διεξαχθεί η έκθεση αποκριάτικων κατασκευών από σχολεία, Κ.Δ.ΑΠ., εικαστικούς επαγγελματίες και μη. Θα ακολουθήσει στις 12:30μ.μ. η παρέλαση καρναβαλιστών , η οποία θα ξεκινήσει από την οδό Χατζηιακώβου μαζί με τους τυμπανιστές FASARIOZO. 

 Στις 14:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πατινάδα με καντάδες και αστικά τραγούδια και στις 17:00 μ.μ. η βράβευση των δύο καλύτερων κατασκευών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το “τζαμάρισμα” με γκάιντες και νταούλια, ενώ στις 19:30μ.μ. θα γίνει η παρέλαση και το κάψιμο του καρνάβαλου. Οι εκδηλώσεις της Γιορτής Τέχνης θα ολοκληρωθούν στις 21:30 μ.μ. με DJ set  στην οδό Χατζηιακώβου.

Στις 12:00 μ.μ. την Κυριακή 26/2/2023 στην πλατεία Ελευθερίας θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο του ΜΠΕΗ από τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα ΗΔΩΝΕΣ.

Στις 19:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας στην πλατεία Ελευθερίας ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Σερρών, θα αναβιώσει την Τζαμάλα 2023. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι και θα προσφερθούν κρασί και κεράσματα στους παρευρισκόμενους.

Στις 19:00 μ.μ. στη συμβολή των οδών Στρυμόνος, Σιδηροκάστρου και Νικομηδείας, θα αναβιώσει η Τζαμάλα 2023, από το Εργαστήρι Λαογραφικών Μελετών και Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος», με τη συμμετοχή του Μουσικού σχήματος «ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ», τους ζουρνάδες «ΔΡΑΜΑΛΗ» και πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2023 στο πάρκο του ΟΒΑ θα διανεμηθούν δωρεάν Σαρακοστιανά Εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Τέλος να επισημανθεί ότι τα κούλουμα θα πραγματοποιηθούν και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP