Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κατά της αυθαίρετης απόφασης του Ταμείου Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) για την παραχώρηση 2 κτηρίων και 8 στρεμμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

/ by Newsroom



Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κατά της αυθαίρετης απόφασης του Ταμείου Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) για την παραχώρηση δύο (2) κτηρίων και οκτώ (8) στρεμμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης  


Με το παρόν ψήφισμα εκφράζουμε τη βαθύτατη έκπληξη και δυσαρέσκειά μας για την αυθαίρετη και ανίσχυρη απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) να παραχωρήσει δύο (2) κτήρια και οκτώ (8) στρέμματα  του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης και είμαστε υποχρεωμένοι να αποκρυσταλλώσουμε μιας διά παντός τα ακόλουθα : 


1: Το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά ανήκει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΗ και ΚΑΤΟΧΗ στο Δήμο Σερρών,  όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή και την καταχώρησή του στο Κτηματολογικό Γραφείο Σερρών.

Το Κτηματολόγιο Σερρών,  αφού ήλεγξε επισταμένως τους τίτλους ιδιοκτησίας που προσκόμισε ο Δήμος Σερρών με τους οποίους του παραχωρήθηκε η κυριότητα του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, προέκρινε το Δήμο Σερρών ως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ της επίδικης έκτασης μετά των επ’αυτής κτισμάτων.

Επιπροσθέτως, ο Δήμος Σερρών επί τριάντα(30) και πλέον έτη ασκεί αδιαλείπτως και αδιαταράκτως διακατοχικές πράξεις επί του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, νεμόμενος αυτό διάνοια κυρίου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριότητα, η νομή και η κατοχή του από κανέναν!

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι η Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ κινούμενη εντελώς καταχρηστικά και αυθαίρετα εξέδωσε  μια παντελώς ΑΚΥΡΗ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ και ΑΝΙΣΧΥΡΗ απόφαση με την οποία παραχωρεί περιουσία,  που ουσιαστικά και τυπικά δεν του ανήκει.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω πράξη παραχώρησης χρήσης, μέρους του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και δηλώνουμε  ότι θα διεκδικήσουμε σθεναρά  μέχρι εξεύρεσης  τελικής λύσης την λήξη της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Στρατοπέδου από το ΤΕΘΑ. Θεωρούμε πως είναι χρέος προς τους Σερραίους δημότες όλης της πολιτικής εξουσίας του τόπου μας να συνδράμουμε  με όλες τις δυνάμεις προς την οριστική λήξη του θέματος.


2. Οι εκτάσεις των πρώην στρατοπέδων Παπαλουκά και Εμμανουήλ Παπά αποτελούν πολύτιμη περιουσία των Σερραίων δημοτών και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών είναι το μοναδικό και το κυρίαρχο όργανο, που αποφασίζει για τη βέλτιστη αξιοποίηση των παραπάνω εκτάσεων με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας. Άλλωστε, η Δημοτική Αρχή με συγκεκριμένες ενέργειές της, που εντάσσονται στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων χώρων πολιτισμού, πνευματικής και καλλιτεχνικής παραγωγής στο Πάρκο Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στοχεύει στην μετεξέλιξη των εκεί εκτάσεων σε πολιτιστική κοιτίδα του Δήμου Σερρών και πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

 Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή  έχει ήδη καταθέσει για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ πρόταση αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά, ύψους άνω των 4,5 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Ιστορίας «Κων/νος Καραμανλής» ενώ παραλλήλως σχεδιάζει να υποβάλει στο ίδιο Πρόγραμμα ακόμη μία πρόταση για την αξιοποίηση και των άλλων δύο(2) κτηρίων στον ίδιο χώρο του πρώην στρατοπέδου για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας.


3: Προς αυτήν την κατεύθυνση ως Δημοτική Αρχή δηλώσαμε κατηγορηματικά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προς το ΤΕΘΑ ότι δεν προτιθέμεθα να υποχωρήσουμε στο ελάχιστο προασπιζόμενοι πάντα τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα των Σερραίων Δημοτών!


4: Καλούμε την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης, η οποία πλέον γνωρίζει ότι το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά (και νυν Πάρκο Πολιτισμού «Κων/νος Καραμανλής» ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο Σερρών να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το αίτημά της προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας(ΤΕΘΑ) για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ αυτή ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ και παραλλήλως να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη στήριξή της στον αγώνα του Δήμου Σερρών (και του σερραϊκού λαού εν γένει) για την αποδοχή κι από πλευράς του ίδιου του ΤΕΘΑ των δικαιωμάτων του Δήμου Σερρών για τις ανωτέρω εκτάσεις. 

Χαιρετίζουμε το από 20/04/2023 ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης το οποίο  θεωρούμε ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμος Σερρών στέκεται πάντοτε αρωγός στο πλαίσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, με την οποία βρίσκεται πάντοτε σε αγαστή και αρμονική συνεργασία, το δε Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σερρών είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ για την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ χρήσης εκτάσεων του Δήμου Σερρών και υπό την έννοια αυτή ο Δήμος Σερρών θα μπορούσε να συνδράμει για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης. 


5: Επιπροσθέτως, αναμένουμε και την έγγραφη δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την οποία να καθίσταται απολύτως σαφές ότι η επίμαχη παραχώρηση δεν τυγχάνει ουδεμίας ισχύος και εγκυρότητας .


6: Συμπερασματικά, ξεκαθαρίζουμε με εμφατικό τρόπο ότι οποιοσδήποτε ενεργεί ή συνδράμει στην αμφισβήτηση της κυριότητας του Δήμου Σερρών επί του πρώην στρατοπέδου Παπαλουκά στην ουσία αντιστρατεύεται κατά των συμφερόντων των ίδιων των Σερραίων πολιτών.  



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP