Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Σερρών για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παπαλουκά στη Μητρόπολη Σερρών - Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλιου σήμερα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

/ by Newsroom


«Φωτιές» άναψε η είδηση της παραχώρησης του Στρατοπέδου Παπαλουκά, στη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, ο οποίος- με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- βάλλει κατά της Διοικητικής Επιτροπής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) υποστηρίζοντας πως καταχρηστικά και αυθαίρετα, εξέδωσε μια παντελώς άκυρη, ανυπόστατη και ανίσχυρη απόφαση με την οποία παραχωρεί περιουσία που ουσιαστικά και τυπικά δεν του ανήκει.

Ο κ. Χρυσάφης κατήγγειλε όλους όσους συνήργησαν στην απαράδεκτη και υβριστική -όπως τη χαρακτήρισε- για τους Σερραίους αυτή μεθόδευση.

Μάλιστα, ο ίδιος ανακοίνωσε θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, για το θέμα αυτό.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Χρυσάφη:

«Το στρατόπεδο Παπαλουκά ανήκει ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ, ΝΟΜΗ και ΚΑΤΟΧΗ στον Δήμο Σερρών όπως αποδεικνύεται από την εγγραφή και καταχώρηση του στο Κτηματολογικό Γραφείο Σερρών!

Το Κτηματολόγιο Σερρών αφού έλεγξε επισταμένως και εξονυχιστικά τους τίτλους ιδιοκτησίας που προσκόμισε ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα τις αποφάσεις του Νομάρχη Σερρών με τις οποίες του παραχωρήθηκε η κυριότητα του Στρατοπέδου Παπαλουκά, προέκρινε τον Δήμο ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΥΡΙΟ της επίδικης μετά των επ αυτής κτισμάτων.
Περαιτέρω ο Δήμος επί 30 και πλέον έτη ασκεί αδιαλείπτως και αδιατάρακτως διακατοχικές πράξεις επί του στρατοπέδου Παπαλουκά, νεμομενος αυτό διάνοια κυρίου, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η κυριότητα, νομή και κατοχή του από κανέναν!

Προκαλεί εντύπωση ότι η Διοικητική Επιτροπή του ΤΕΘΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ και ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ εξέδωσε μια παντελώς ΑΚΥΡΗ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ και ΑΝΙΣΧΥΡΗ απόφαση με την οποία παραχωρεί περιουσία που ουσιαστικά και τυπικά δεν του ανήκει.

Καταγγέλλουμε την παραπάνω πράξη παραχώρησης χρήσης, μέρος του Στρατοπέδου Παπαλουκά, ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ που καμιά απολύτως έννομη συνέπεια δεν επιφέρει και διαμηνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο, που ενδεχόμενως αποτολμήσει να αμφισβητήσει τα εμπράγματα δικαιώματα του επί του στρατοπέδου Παπαλουκά, ότι θα στραφούμε εναντίον του στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια, δηλαδή εκεί που οι ΦΑΙΔΡΕΣ και ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ παραχωρήσεις θα καταπέσουν ως ΑΚΥΡΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!

Επίσης καταγγέλλουμε όλους όσους συνήργησαν στην ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ αυτή μεθόδευση!

Οι εκτάσεις των στρατοπέδων Παπαλουκά και Εμμανουήλ Παπά αποτελούν πολύτιμη περιουσία των Σερραίων δημοτών και όχι ΛΑΦΥΡΟ στα χέρια συντεχνιών και Ταμείων που μοναδικό σκοπό έχουν την εκποίηση τους ή την επίτευξη επιχειρηματικού κέρδους!

Σε αυτήν την κατεύθυνση ως δημοτική αρχή δηλώσαμε κατηγορηματικά προς το Υπουργείο εθνικης Άμυνας και στο ΤΕΘΑ οτι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στο ελάχιστο προασπιζόμενοι τα νόμιμα και δίκαια συμφέροντα των Σερραίων Δημοτών!
Είμαι βέβαιος ότι η Μητρόπολη Σερρών κ Νιγρίτης δεν γνώριζε όλες τις παραμέτρους του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Στρατοπέδου Παπαλουκά. Τώρα που γνωρίζει βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΈΣΕΙ το αίτημά της για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ!

Και είμαι βέβαιος ότι στον δίκαιο αγώνα των Σερραίων για την προάσπιση της γης του , είμαστε όλοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ!
Αύριο το απόγευμα συγκαλείται έκτακτο Δ.Σ. για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την απάντηση που πρέπει εκεί που πρέπει…».


Πηγή: infonews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP