Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αλέξης Τσίπρας: "Το δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση – Συμβολική η απόφασή μου να κατέβω στις Σέρρες"

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

/ by Newsroom



Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος στις Σέρρες, τις μετεκλογικές συνεργασίες και το πρόγραμμα «Δήμητρα» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην «Realnews»: «Ζητάμε από τους πολίτες μια πρώτη ευκαιρία, για να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας και όχι με εξαναγκασμούς». «Και πολιτικά και ηθικά, μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή της απλής αναλογικής φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται προοδευτική κυβέρνηση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην επιλογή του να κατέβει υποψήφιος στις Σέρρες, λέγοντας πως για εκείνον η υποψηφιότητά του εκεί έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς στις Σέρρες κατεβαίνει υποψήφιος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

«Δεν θέλω να το κρύψω έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό η επιλογή μου. Στα Τέμπη, ο υπουργός μεταφορών ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και φάνηκε πως η παραίτησή του ήταν υποκριτική γιατί ερχόντουσαν οι εκλογές. Για εμένα είναι συμβολισμός γιατί η πολιτική δεν είναι μία υπόθεση οικογενειών, τζακιών και στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι από μεγάλες οικογένειες. Η απόφαση η δική μου είναι να μην το αφήσω να ξεχαστεί», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις διώξεις που έγιναν πρόσφατα, καθώς και για το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σόου μπροστά στις κάμερες όπου ο Γιώργος Γεραπετρίτης προσπαθούσε να βαφτίσει ως τηλεδιοίκηση τον τοπικό χειρισμό στη Λάρισα.

«Την προηγούμενη βδομάδα η δικαιοσύνη προχώρησε σε ποινική δίωξη του πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και δύο στελεχών για τα Τέμπη, τα οποία στελέχη είχαν την ευθύνη για την μετάταξη του σταθμάρχη. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί αυτό έγινε παράνομα. Και ήρθε ο κ. Καραμανλής να νομιμοποιήσει το ρουσφέτι, χάσαμε όμως συνανθρώπους μας. Ήρθε και το πόρισμα, το οποίο λέει πως το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, έγινε μία πυρκαγιά και με ευθύνη Καραμανλή δεν φρόντισε να αποκατασταθεί. Και έκανε τα αδιανόητα σόου ο υφυπουργός να βαπτίσει την κονσόλα, τηλεδιόικηση».

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε»

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να μαθευτεί ποιος έκανε το «ρουσφέτι» του «μοιραίου σταθμάρχη».

«Για να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο δυστύχημα δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Η κυβέρνηση κρίνεται για τις επιλογές της αυτά τα τέσσερα χρόνια. Οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για το ρουσφέτι και γιατί είναι και πάλι υποψήφιος αυτός που ευθύνεται. Ο κ. Καραμαλής παραιτήθηκε υποκριτικά. Παραιτήθηκε κάτω από το βάρος της κοινής γνώμης μετά από την τραγωδία και τώρα να είσαι και πάλι υποψήφιος. Ο κ. Καραμαλής θεωρεί πως είναι οικογενειακό του δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει με τι τον κρατάει ο κ. Καραμανλής. Για ποιος είναι ο υπεύθυνος του διορισμού. Αυτό είναι το κράτος που θέλουμε να είναι δίπλα στον πολίτη; Τι θα πούμε στα νέα παιδιά που διαδήλωναν σε ένα κράτος που είναι εχθρός τους; Είναι μία ευκαιρία να μπει ένα τέλος σε αυτής την απαξίωση».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,5 δισ. ευρώ»

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να έχει και μια κρατική αισχροκέρδεια δίπλα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών».

«Ο κρατικός προϋπολογισμός εξασφαλίζει 4,5 δισ. περισσότερα έσοδα από τον υψηλό ΦΠΑ από την στιγμή ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί. Θα σταματήσουμε να έχουμε υπερέσοδα δίνοντας ανάσα στους καταναλωτές. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει ανάμεσα στην αισχροκέρδεια των ιδιωτών να υπάρχει και μία κρατική αισχροκέρδεια με τη διατήρησης του ΦΠΑ σε αυτά τα μεγέθη. Η μεσαία τάξη πληρώνει βαρύτατο φόρο. Για να έχει 4,5-5 δισ. προκειμένου να δίνει επιδοτήσεις σε αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές. Το κάνει σκόπιμα. Παίρνει τα χρήματα από τους ανθρώπους για να γεμίζουν τα ταμεία, να δίνει επιδότησες για να κάνει τον καλό κα τα χρήματα πάνε σε αυτούς που διατηρούν υψηλά τις τιμές», είπε αρχικά.

«Λέει ο κ. Μητσοτάκης πως η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Αυτή την περίοδο είχαμε τα θέματα της ακρίβειας, και την πανδημία και στην πανδημία είμασταν από τους κατώτερους. Στη ακρίβεια είμασταν πρώτοι στο ρεύμα, και στη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι από τα πιο ψηλά την ίδια στιγμή ο μισθός μένει χαμηλός. Για την ακρίβεια η πρόταση μας είναι να σταματήσουμε τη συσσώρευση υπερκερδών στα ταμεία και να διατηρήσουμε υψηλό ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την στιγμή που ο πληθωρισμός έχει ανέβει. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως το 2018 υπέγραψα τέταρτο μνημόνιο. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερα χρόνια τώρα, όσα λέγαμε ήταν τεκμηριωμένα. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης είχε υπολογίσει το πρόγραμμα 25 δισ., μετά το πήγε στο 48, και τώρα στο 85. Το πρόγραμμά μας είναι 5,5 δισ. ευρώ, είναι τα μισά από αυτά που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης σε εταιρίες που φτιάχτηκαν για να πάρουν χρήματά με απευθείας αναθέσεις».

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το πρόγραμμα «Δήμητρα»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το πρόγραμμα «Δήμητρα» του ΜέΡΑ25. Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «ας πάρει ο κ. Βαρουφάκης τον φίλο του τον Σόιμπλε να συζητήσουν», αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κλείσιμο τραπεζών και σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε αυτή τη συζήτηση ούτε και το 2015.

«Εγώ ήρθα σε ρήξη με τον Βαρουφάκη το 2015 και έθιξα το θέμα το νομίσματος και θα το κάνω τώρα; Σήμερα αυτός που απειλείται με χρεοκοπία είναι οι οικογένειες όχι οι τράπεζες. Εμείς έχουμε αποκλείσει κάθε συζήτηση που αφορά σχέδια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Εάν θέλει ο κ. Βαρουφάκης να συζητήσει τέτοια σχέδια να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που είναι φίλος τους και να τα κουβεντιάσουμε. Αυτό δεν αφορά το αύριο της χώρας και όχι μία προοδευτική κυβέρνηση. Αυτές οι εκλογές θα βγάλουν κυβέρνηση. Κατά πάσα βεβαιότητα το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σε όσα λέγονται προεκλογικά και σε όσα θα γίνουν μετεκλογικά, υπάρχει διαφορά. Εάν ο κ. Ανδρουλάκης καταφέρει να έχει ένα τέτοιο ποσοστό είτε θα μπορεί το φέρει στο τραπέζι. Αυτό που θα πρέπει να μιλήσουμε είναι για το πρόγραμμα και όχι τον πρωθυπουργό».

Οι μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό που πιστεύει είναι ότι μετά από αυτές τις εκλογές το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουν κυβέρνηση.

«Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αλλά είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης. Δεν μπορεί ο λαός να ψηφίζει το ένα και να βγάνει το άλλο. Στην Ελλάδα έχουμε δύο κόμματα που θα κονταροχτυπηθούν για το ποιο θα είναι πρώτο, και το τρίτο θα κάνει συγκυβέρνηση. Δεν μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση το δεύτερο κόμμα. Πρέπει να έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει αλλαγή στη χώρα. Εγώ είπα πως διεκδικώ μία κυβέρνηση μακράς πορείας και στόχος μου είναι ισχυρή πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να δημιουργήσει κυβέρνηση προοδευτική».


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP