Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Επιθέσεις από τσακάλια σε φάρμα με νεροβούβαλα

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

/ by Newsroom


Ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής με νεροβούβαλα περιγράφει τα όσα συμβαίνουν και βλέπει στις Σέρρες, χωρίς να μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα…

Οι εικόνες στη φάρμα που βρίσκεται στις Σέρρες είναι σκληρές και το οικονομικό κόστος για τον ίδιο τεράστιο. Τα τσακάλια που κατεβαίνουν περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να εξαπολύσουν επίθεση και αυτή τους παρουσιάζεται την ώρα της γέννας. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης τα νεροβούβαλα δεν μπορούν να αντιδράσουν στα χτυπήματα και ο αριθμός τους δεν αυξάνεται όσο θα έπρεπε. Πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε το πρόβλημα. Τα τελευταία όμως, τα τσακάλια όχι μόνο πληθαίνουν αλλά κατεβαίνουν από τα βουνά, σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή.

«Τα τσακάλια τρώνε τα ζώα μας» τονίζει ο ιδιοκτήτης της φάρμας εκτροφής νεροβούβαλων, Γιάννης Μερτζεμέκης και μάλιστα όπως λέει, αυτό γίνεται την ώρα της γέννας. «Μπαίνουν και τρώνε το νεογέννητο, την ώρα που το βουβάλι δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Ο κος Μερτζεμέκης, ένας από τους μεγαλύτερους εκτροφείς βουβαλιών, έχει στην φάρμα, περίπου 800 μάνες αλλά έχει κάθε χρόνο μόνο 200 βουβαλάκια, καθώς τα υπόλοιπα τα τρώνε τα τσακάλια, όπως ισχυρίζεται. «Τουλάχιστον 200 με 300 τρώγονται κάθε χρόνο».

Ο ίδιος περιγράφει ότι δεν μπορεί να προστατέψει την φάρμα με συρμάτινο φράχτη γιατί τα βουβάλια τους χαλάνε οπότε όπως είναι σήμερα η κατάσταση, τα τσακάλια μπαίνουν μέσα όποτε θέλουν ενώ και τα ίδια τα ζώα δεν μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους καθώς φοβούνται τα σκυλιά και τις γάτες.

Επισημαίνει ακόμη την αύξηση του αριθμού των τσακαλιών τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα τελευταία τρία, «ενώ πριν από μια δεκαετία δεν γνωρίζαμε τι είναι τα τσακάλια. Τώρα υπάρχουν χιλιάδες που έχουν μάθει πού να βρίσκουν την τροφή, οπότε όταν μυρίζουν την ώρα της γέννας, επιτίθενται» δηλώνει στην τηλεόραση Επιλογές.

Ο κος Μερτζεμέκης, απευθύνθηκε και στον ΕΛΓΑ αλλά όπως του είπαν δεν μπορεί να αποζημιωθεί για τις επιθέσεις των τσακαλιών με τον ίδιο να είναι τόσο κουρασμένος που να σκέφτεται να αποσυρθεί και να πουλήσει τα ζώα καθώς δεν απέδωσαν ούτε οι επαφές του με βουλευτές και άλλους αρμόδιους για να ζητήσει την στήριξη και βοήθειά τους.


Πηγή: epiloges.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP