Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέα δημοσκόπηση της Alco: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

/ by Newsroom



Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, και ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για την έρευνα που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 6,6 μονάδες. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% έναντι 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων εκτιμάται στο 12,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 5% και οι Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης με 2%.

Σε ερώτηση σχετικά με το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί το 17%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» επιλέγει το 7%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 37% των ερωτηθέντων επέλεξε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, το 29% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 29% απάντησε «κανέναν».

Σε άλλο ερώτημα, «στις εκλογές θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι το λιγότερο κακό από τα άλλα», το 51% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά «το καλύτερο» και το 43% «το λιγότερο κακό». Το 6% επιλέγει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP