Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Ο Εθελοντισμός στο επίκεντρο

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

/ by NewsroomΣτην προσπάθεια άσκησης μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για έναν αλληλέγγυο δήμο, ο Δήμος Σερρών διοργανώνει εθελοντικές δράσεις εστιάζοντας στην προαγωγή της υγείας σε ευπαθείς ομάδες μέσω της άσκησης καθώς και περιβαλλοντική δράση που αφορά καθαρισμό χώρων πρασίνου, δενδροφύτευση.

Συγκεκριμένα :

Έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου 2023 από 11:00-12:00, ημέρα Κυριακή, στο γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ πλησίον του Εθνικού Σταδίου Σερρών, δράση που θα περιλαμβάνει  ασκήσεις «Φυσικής δραστηριότητας –  Ευεξίας» κατάλληλα δομημένες – στοχευμένες με τις ανάγκες της ομάδας στόχου, με την καθοδήγηση και την εποπτεία από το Επιστημονικό Προσωπικό και Πτυχιούχους του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Σερρών. 

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν με αθλητική- άνετη ένδυση


Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί επίσης Περιβαλλοντική δράση, που αφορά καθαρισμό χώρων πρασίνου και δενδροφύτευση.

Ο χώρος συνάντησης έχει ορισθεί το ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας και ώρες 9:30:00 π.μ με 12:00μ.μ


Για την πραγματοποίηση των παραπάνω δράσεων ο Δήμος κάνει ανοικτό κάλεσμα  σε όσους και όσες  δημότες επιθυμούν να στηρίξουν και να συμμετέχουν ενεργά τις δράσεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν σχετικές πληροφορίες στο τηλ 2321350571 καθώς και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα Δίκτυο Εθελοντισμού του Δήμου Σερρών στην ηλεκτρονική Διεύθυνση  https://ethelontismos.serres.gr/


Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών  

Ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του να ενδυναμώσει το φυσικό πλούτο της περιοχής, διοργανώνει περιβαλλοντική δράση με τη συμμετοχή εθελοντών αλλά και εθελοντών που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής προς όλους τους πολίτες.  

Την Κυριακή 11 Ιουνίου η καρδιά του εθελοντισμού θα χτυπάει και πάλι στον Δήμο μας με την νέα μεγάλη περιβαλλοντική δράση. Στόχος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού και η προσέλκυση και εμψύχωση των εθελοντών που κυρίως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για συμμετοχή σε δράσεις του Δήμου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.  


Η έναρξη της περιβαλλοντικής δράσης έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 και ώρα 09:30 με σημείο συγκέντρωσης το Κλειστό Γυμναστήριο Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας.  


Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι ο ενθουσιασμός σας και η προθυμία σας να αφήσετε θετικό αποτύπωμα.   Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να συμμετάσχετε στη δράση, κάντε την εγγραφή σας στο μητρώο εθελοντών ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα: 

1. Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://ethelontismos.serres.gr. 

2. Μεταφερθείτε στην Περιοχή Εθελοντών και πατήστε Γίνε εθελοντής. Κάνε εγγραφή τώρα!  

3. Συμπληρώστε τα προσωπικά στοιχεία σας στην καρτέλα εθελοντή. Το email και ο κωδικός πρόσβασης που θα δηλώσετε σε αυτό το στάδιο θα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για όλες τις μεταγενέστερες ενέργειες που θα πραγματοποιείτε στην πλατφόρμα. 

4. Πραγματοποιήστε Είσοδο στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το email και το συνθηματικό που ορίσατε. 

5. Από τη σελίδα των δράσεων αναζητήστε αυτή της Περιβαλλοντικής δράσης εθελοντών και πατήστε στο “Δήλωσε Συμμετοχή”. 

6. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώστε τυχόν επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται. 

Τέλος, πατήστε “Επιβεβαίωση” για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να λάβετε μέρος στη δράση και η δήλωση συμμετοχής καταγράφεται με επιτυχία!  Ανυπομονούμε να σας δούμε στις 11 Ιουνίου και να συνεργαστούμε για το καλό της κοινότητας και του περιβάλλοντος. 


Δράση προαγωγής της υγείας σε ευπαθείς ομάδες μέσω της άσκησης  

Ο Δήμος Σερρών σε συνέχεια της προσπάθειας άσκησης μιας αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για έναν αλληλέγγυο δήμο διοργανώνει νέα εθελοντική δράση αυτή τη φορά εστιάζοντας στην προαγωγή της υγείας σε ευπαθείς ομάδες μέσω της άσκησης.   


Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας και πρέπει να καταστεί προσιτή σε όλους στην κοινότητα. 


Ανταποκρινόμενος στην ανάγκη αυτή, ο Δήμος Σερρών παρέχει πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά προγράμματα άσκησης σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας, στοχεύοντας τόσο στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους όσο και στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής.    


Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Σερρών και με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στις 11:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ Σερρών.  


Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να προάγουμε την υγεία και την ευεξία όλων των μελών της κοινότητάς μας. 


Σας ενθαρρύνουμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή τη δράση και να επηρεάσετε θετικά τις ζωές όσων το έχουν περισσότερο ανάγκη.  


Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να συμμετάσχετε στη δράση, κάντε την εγγραφή σας στο μητρώο εθελοντών ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα: 

1. Επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://ethelontismos.serres.gr. 

2. Μεταφερθείτε στην Περιοχή Εθελοντών και πατήστε Γίνε εθελοντής. Κάνε εγγραφή τώρα!  

3. Συμπληρώστε τα προσωπικά στοιχεία σας στην καρτέλα εθελοντή. Το email και ο κωδικός πρόσβασης που θα δηλώσετε σε αυτό το στάδιο θα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για όλες τις μεταγενέστερες ενέργειες που θα πραγματοποιείτε στην πλατφόρμα. 

4. Πραγματοποιήστε Είσοδο στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το email και το συνθηματικό που ορίσατε. 

5. Από τη σελίδα των δράσεων αναζητήστε αυτή της Δράσης προαγωγής της υγείας σε ευπαθείς ομάδες μέσω της άσκησης και πατήστε στο “Δήλωσε Συμμετοχή”. 

6. Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί συμπληρώστε τυχόν επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται. 

Τέλος, πατήστε “Επιβεβαίωση” για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να λάβετε μέρος στη δράση και η δήλωση συμμετοχής καταγράφεται με επιτυχία! Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP