Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Στο "τραπέζι" το γενικό lockdown για ΟΛΗ τη χώρα - Ποια σενάρια εξετάζονται

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

/ by Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, που έχουν θέσει σε ασφυξία τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική. 

Με δεδομένη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και υπό τον φόβο των μεταλλάξεων του κορονοϊού, οι ειδικοί και η κυβέρνηση εξετάζουν διάφορα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως φαίνεται, στο "τραπέζι" βρίσκεται ακόμη και η πρόταση για ένα γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, στα πρότυπα του περασμένου Μαρτίου. Εάν αποφασιστεί καθολικό lockdown, θα σημάνει αυτόματα το "πάγωμα" κάθε δραστηριότητας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση αυτή προβλέπει ότι το "γενικό απαγορευτικό" θα ισχύσει για 15 ημέρες.

Πρόκειται για ένα οδυνηρό μέτρο, ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι πολύ αποτελεσματικό και θα μπορούσε ενδεχομένως να βάλει "φρένο" στην εξάπλωση της πανδημίας. Η πρόταση βρίσκεται υπό συζήτηση και οι αποφάσεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.

Σημειώνεται πως σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η "μικρή" επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αποφασίστηκε ότι στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει η "μεγάλη" επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αντί για την Παρασκευή όπως ήταν προγραμματισμένο.

Τι εξετάζεται για τις μετακινήσεις

Επιπλέον, σε μία προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα, στο "μικροσκόπιο" μπαίνει ο κωδικός 6, που αφορά τις μετακινήσεις για σωματική άσκηση. Οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η χρήση του κωδικού 6 να επιτρέπεται μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια, δηλαδή στην περιοχή που μένει ο καθένας, κοντά στο σπίτι του. Ως εκ τούτου, δεν θα δικαιολογείται να χρησιμοποιεί κάποιος αυτόν τον κωδικό, όταν μετακινείται με το αμάξι. Εκτός αυτού, αναζητείται μία "φόρμουλα" ώστε να μπει "κόφτης" στον κωδικό 6, δηλαδή να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των sms με τον συγκεκριμένο κωδικό, που θα μπορεί να στέλνει ένας πολίτης κάθε ημέρα.

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να αποφευχθεί η άσκοπη μετακίνηση από δήμο σε δήμο και να μην επαναληφθούν οι εικόνες συγχρωτισμού σε πολυσύχναστες περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το μέτρο θεωρείται πως είναι πιθανόν να εφαρμοστεί άμεσα, τις επόμενες ημέρες.

Στο "μικροσκόπιο" φαίνεται πως μπαίνει και ο κωδικός 4 για την παροχή βοήθειας. Αυτό που εξετάζεται, είναι οι πολίτες να καλούνται να αποδείξουν με κάποιον τρόπο ότι πράγματι η μετακίνησή τους αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας σε κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση το ζητούμενο είναι το πώς οι πολίτες θα μπορούν να αποδείξουν τον σκοπό για τη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Ειδικά για την περίπτωση της Αττικής, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, εξετάζεται το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει τελικά στις 9 το βράδυ. Σημειώνεται πως το προηγούμενο διάστημα, ήταν πολλοί οι επιστήμονες που είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου, επιχειρηματολογώντας ότι με αυτό τον τρόπο προκαλείται μεγαλύτερος συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Προτεραιότητα το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης, είναι εκτός από το λιανεμπόριο να ανοίξουν άμεσα και τα σχολεία. Προς αυτή την κατεύθυνση, συζητείται το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς έως τις αρχές Ιουλίου ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά που έχουν δημιουργηθεί, λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Στο "μέτωπο" του τουρισμό, που αποτελεί και βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση σχεδιάζει από τον Μάιο να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, αλλά και των κατοίκων των νησιών, με δεδομένο ότι θα έχει αυξηθεί και η διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Επιπρόσθετα, ενόψει του καλοκαιριού, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς εντάσσεται και η δημιουργία μίας καμπάνιας για την προβολή της Ελλάδας, ως μία χώρα που είναι ασφαλής από τον κορονοϊό. Παράλληλα με την πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που ήδη συζητείται πλέον μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, η κυβέρνηση προωθεί και διμερείς συμφωνίες με χώρες εκτός ΕΕ, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες αυτών των χωρών να επισκεφτούν την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών, είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ρωσία, η Μεγάλη Βρετανία και άλλες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

"Έκρηξη" στα ημερήσια κρούσματα και τους διασωληνωμένους ασθενείς - Ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία 

Ενδεικτικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, "εκτοξεύθηκαν" σε 2.353, έναντι 1.176 χθες, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν κατά 16 μέσα σε μία ημέρα. Αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 422 ασθενείς με κορονοϊό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πίεση που υφίσταται το ΕΣΥ. Επιπλέον, σε ένα 24ωρο, 23 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Τα μισά νέα κρούσματα (1.159) εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ανησυχία επικρατεί για τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, όπου καταγράφηκαν 304 και 112 κρούσματα, αντίστοιχα.

Η εικόνα από τα νοσοκομεία όλης της χώρας, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική με γιατρούς και νοσηλευτές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά covid και μη.

Η κατάσταση με τα νοσοκομεία στην Αττική είναι εξαιρετικά σοβαρή και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες ανάγκες, καθώς οι ΜΕΘ Covid είναι γεμάτες. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ, μία στο “Γεννηματάς”, δύο στον “Ερυθρό”, τρεις στο “Σωτηρία”, τέσσερις στο “Ιπποκράτειο” και επτά στο “Αττικόν” (πρόκειται για επτά κλίνες ΜΕΘ που δόθηκαν σήμερα το πρωί). Στο “Σισμανόγλειο” είναι γεμάτες και οι 14 κλίνες ΜΕΘ, στο Αγία Όλγα” και οι εννέα κλίνες, στον “Ευαγγελισμό” και οι 46 κλίνες, στο ΝΙΜΤΣ και οι έξι κλίνες, στο “Ελπίς” και οι έξι κλίνες, στο “Ασκληπιείο” και οι 12 κλίνες και στο “Θριάσιο” και οι 19 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στη χθεσινή εφημερία στο “Αττικόν” γέμισαν οι κλινικές βραχείας νοσηλείας κορονοϊού, ενώ αναπτύχθηκαν 41 ράντζα. Νοσηλεύονται θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα στην παθολογική κλινική, όπου βρίσκονται 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς. Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, εννέα ασθενείς κόλλησαν κορονοϊό.

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και την υπόλοιπη χώρα και η πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού και εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση. Επίσης, συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Αποφασίστηκε πως το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής.

Κικίλιας στον Realfm 97,8: Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος - Προχωρούμε σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και με θεραπευτήρια

"Δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία του κορωνοϊού στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι τα μέτρα αποδίδουν, δεν αποδίδουν προφανώς όπως απέδιδαν στην αρχή της προσπάθειας μας πριν από έναν χρόνο. Υπάρχει μια κόπωση και είναι λογικό. Υπάρχει η αίσθηση ότι πρέπει να κινηθεί ο κόσμος, να πάρει τις ανάσες του. Από την άλλη φτάνουμε τις επόμενες ημέρες στο 1 εκατ. εμβολιασμούς και αυτό είναι μεγάλη ελπίδα" δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Από την ημέρα του lockdown στην Αττική, δηλαδή 18 ημέρες πριν, έχουμε προσθέσει απλές κλίνες COVID, είχαμε τότε 1.673 και τώρα έχουμε 2.064 και ΜΕΘ Covid τότε είχαμε 229, τώρα έχουμε 312. Αυτό δείχνει την τεράστια πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι υγειονομικοί μας για να βοηθήσουν τον κόσμο" συμπλήρωσε.

"Αυτή η νόσος διασπείρεται στην κοινωνία, δεν είναι θέμα περίθαλψης, είναι θέμα δημόσιας υγείας, που σημαίνει ότι και τα πιο πλούσια και προηγμένα κράτη με χιλιάδες ΜΕΘ, δεν μπορούν να αντέξουν τα συστήματα υγείας τους, όταν διασπείρεται οριζοντίως, με τέτοιους ρυθμούς η νόσος. Εμείς έχουμε αντέξει έναν χρόνο. Το ΕΣΥ με τεράστιες προσπάθειες, υπερδιπλασιάστηκε ως προς τις ΜΕΘ μέσα σε έναν χρόνο. Σήμερα έχουμε 312 ΜΕΘ Covid μόνο στην Αττική, είναι όσες σχεδόν υπήρχαν για το σύνολο της χώρας επί της προηγούμενης διακυβέρνησης. Έχουν προσληφθεί πάνω από 10.000 υγειονομικοί" περιέγραψε.

Η έκκληση που έκανε στους πολίτες

"Η χώρα έχει μείνει όρθια, να θυμίσω ότι η Πορτογαλία με την μετάλλαξη και τους ίδιους κανόνες, είχε 300 νεκρούς την ημέρα πριν από λίγους μήνες. Το ερώτημα που θέλω να βάλω και να κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας είναι το εξής: ο κρατικός μηχανισμός και όλο το σύστημα προσπαθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να διευκολύνει και να βοηθήσει - και επεμβατικά με πρόστιμα και με έλεγχο- στο μέτρο που αντέχει η κοινωνία. Απλά θέλω να διερωτηθώ φωναχτά μαζί με τους συμπολίτες μας. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που πειθαρχεί. Για τους υπόλοιπους να πω, αξίζει τον κόπο η κούραση ή η ανάγκη για μια βόλτα ή μια παρασπονδία να ρισκάρει κανείς την υγεία τη δική του, της οικογένειάς του και την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως κοινωνία εδώ και έναν χρόνο;" υπογράμμισε.

"Είμαστε τόσο κοντά, δεν αξίζει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια και να προσέξουμε όλοι; Είναι μια έκκληση στην κοινωνία" πρόσθεσε. Ερωτηθείς αν θα "ανοίξουμε" στις 16 Μαρτίου απάντησε ότι "δεν θέλω να προτρέξω, υπάρχει ανάγκη πράγματι να στηριχθεί η οικονομία και η κοινωνία μαζί με την υγεία. Γίνονται πολλαπλές προσπάθειες αυτή τη στιγμή να δούμε πώς μπορεί όλο αυτό να οργανωθεί σε ένα πιο εξελιγμένο επίπεδο, θέλω να θυμίσω όμως ότι είναι προφανές ότι αυτός ο τρόπος, που έχουμε ακολουθήσει εμείς πιο επιτυχημένα από άλλες χώρες στην Ευρώπη, είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει η επιστήμη, η κοινωνία και τα κράτη προκειμένου να λειτουργήσουν απέναντι σε αυτόν τον τεράστιο, αόρατο εχθρό. Όμως, αν πριν από μερικούς μήνες αυτό ήταν ένα θολό τοπίο και δεν ξέραμε πότε θα έρθει το τέλος, τώρα έχουμε τα εμβόλια".

"Πολύ επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αυτό το οποίο βλέπουμε με τις πορείες στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες"

Σχετικά με το αν θα υπάρξει επίταξη του ιδιωτικού τομέα σχολίασε ότι "η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα είναι εδώ και είναι καθημερινή. Απόδειξη έχουμε πάρει 120 κρεβάτια ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα και τα έχουμε κάνει non COVID, ώστε να μετατρέψουμε κλίνες του ΕΣΥ σε COVID. Προχωρούμε σε συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα και σε θεραπευτήρια τις επόμενες ημέρες και θα το ανακοινώσω. Εάν χρειαστεί, και το αποδείξαμε στην Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, θα το κάνουμε, αλλά θα γίνονται όλα με μέτρο, λελογισμένα και βάση σχεδίου. Δεν επιτρέπεται, ούτε πανικός, ούτε σύγχυση, ούτε πίεση σε κανέναν ο οποίος παίρνει τις αποφάσεις. Οι απoφάσεις είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να λαμβάνονται με ψυχραιμία, με μέτρο, με στρατηγική και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Θα πω και το παράπονό μου όμως, το είπα ως υπουργός Υγείας, μήνες πριν όταν είδα έξω από τα δικαστήρια στην Αλεξάνδρας την τότε πολύ μεγάλη συγκέντρωση αν θυμάστε. Να το ξαναπώ και τώρα για τις πορείες που έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες και μέρες για τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τις τελευταίες διαμαρτυρίες που βλέπω. Ως υπουργός Υγείας και χωρίς να θέλω να το κομματικοποιήσω, θεωρώ ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την δημόσια υγεία αυτό το οποίο βλέπουμε με τις πορείες στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες".

Τέλος κατέληξε "σε απλές κλίνες COVID στην Αττική αυτή τη στιγμή είναι 2.064 συμπολίτες μας. Και έχουμε και 312 MΕΘ COVID στην Αττική μόνο. Νομίζω αξίζει τον κόπο να έχουμε στις σκέψεις μας αυτούς τους ανθρώπους, την προσπάθεια και την δοκιμασία τους. Να καταλάβουμε ότι κινδυνεύουμε, και να κάνουμε αυτή την τελική προσπάθεια. Το αξίζει η κοινωνία και αυτή η χώρα".

Μητσοτάκης από το "Σωτηρία": Αν δεν είχαμε κάνει lockdown στην Αττική τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα

Στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που έκανε σήμερα το απόγευμα της Τρίτης στο «Σωτηρία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αν δεν είχαμε κάνει lockdown στην Αττική τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας πως οφείλεται και στις μεταλλάξεις, και ειδικά στη βρετανική, που κάνει τον ιό πιο μεταδοτικό.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν νύχτα και μέρα τον αγώνα, δίπλα στους ασθενείς, κατά της πανδημίας της Covid-19.

«Καθώς τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και κάθε ημέρα ανοίγουμε και καινούργια επιπλέον κρεβάτια, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό.

«Ήρθα να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο πρόσωπό σας, σε όλους τους εργαζόμενους εδώ στη νέα Μονάδα Εντατικής του "Σωτηρία"» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην επικεφαλής της νέας ΜΕΘ, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, Μαρία Νταγάνου.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού -οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις- κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdown στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες. Και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ιός δεν επιτρέπει εφησυχασμό έως ότου οικοδομηθεί τείχος ανοσίας

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ιός δεν επιτρέπει εφησυχασμό έως ότου οικοδομηθεί τείχος ανοσίας μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού. «Να θυμόμαστε πάντα ότι ο ιός καραδοκεί παντού, βλέπετε εσείς περιστατικά - και είναι σημαντικό να το λέμε αυτό - έχουμε περιστατικά νέων ανθρώπων χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Μας αιφνιδιάζει αυτός ο ιός, γι' αυτό η προσοχή πρέπει να είναι η μέγιστη. Μέχρι να εμβολιαστούν τουλάχιστον οι συμπολίτες μας για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτά τα οποία μας έχετε πει εσείς ότι πρέπει να κάνουμε και είναι αποτελεσματικά», είπε κατά τη συνομιλία του με την κ. Νταγάνου.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, όλο και περισσότεροι Έλληνες δηλώνουν διατεθειμένοι να εμβολιαστούν, καθώς εμπεδώνεται η ασφάλεια των εμβολίων και η πολιτεία κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Με τους εμβολιασμούς δεν έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι το ανάποδο, ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί, είναι μια μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης αυξάνεται το ποσοστό των συμπολιτών μας που θέλουν να εμβολιαστούν. Αυτό γίνεται γιατί διαπιστώνουν ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και νομίζω ότι έχουν εμπιστοσύνη και στην πολιτεία, η οποία έχει δρομολογήσει αυτήν την διαδικασία με επαγγελματισμό και με σεβασμό επίσης στους συμπολίτες μας οι οποίοι έρχονται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι από τον Απρίλιο η διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αυξηθεί σημαντικά. «'Αρα, θα μπορούμε να προχωράμε και πολύ πιο γρήγορα», είπε.


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP