Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

«Ιωάννης Τσιντσάρης» ονομάστηκε το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

/ by Newsroom


Στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων σε «Ιωάννης Τσιντσάρης» προχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμώντας τη μνήμη του Σερραίου Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών σε μία σεμνή τελετή σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.


Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών «Ιωάννης Τσιντσάρης» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μαζί με τον γιο του αείμνηστου αθλητή Ραφαήλ Τσιντσάρη παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώς Ζαγκλιβέρη, των Βουλευτών Θεόφιλου Λεονταρίδη, Λευτέρη Αβραμάκη, Κώστα Μπούμπα, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Γιάννη Γάτσιου και μελών του ΔΣ του Οργανισμού, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, αθλητών, συγγενών και φίλων της οικογένειας Τσιντσάρη.


«Με την ομόφωνη απόφασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών να δώσουμε το όνομα του Ιωάννη Τσιντσάρη στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων αποδίδουμε μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον σερραϊκό αθλητισμό, στην ελληνική άρση βαρών και στον τόπο μας. 


Γιατί ο Ιωάννης Τσιντσάρης ήταν ο σύγχρονος άτλας που σήκωσε ψηλά τον Σερραϊκό αθλητισμό και άνοιξε τον δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής άρσης βαρών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.


Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει στη διοργάνωση αγώνων άρσης βαρών στη μνήμη του Σερραίου Αθλητή.


«Βούλησή μας στον Δήμο Σερρών είναι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να διοργανώσουμε τον Ιούνιο του 2023 τους αγώνες άρσης βαρών «Τσιντσάρεια».

Στόχος μας είναι η διοργάνωση αυτών των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών “Ιωάννης Τσιντσάρης” να καταστεί θεσμός, μέσω του οποίου το παράδειγμα και η παρακαταθήκη του Σερραίου Ολυμπιονίκη θα μείνουν για πάντα ζωντανά», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης. 


Στη μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Τσιντσάρη στον ελληνικό αθλητισμό αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρώην πρωταθλήτρια και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη επισημαίνοντας ότι «ο γίγαντας με την ευαίσθητη ψυχή ήταν ο πατέρας της ελληνικής άρσης βαρών, που έδειξε τον δρόμο σε όλους τους νεότερους αθλητές. 

«Είμαι περήφανη που κατάγομαι από τα ίδια χώματα με τον Ιωάννη Τσιντσάρη και παραδειγματίστηκα από έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ζαγκλιβέρη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Αμφίπολη.


Στη διάρκεια της τελετής ο κ.Χρυσάφης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Ραφαήλ Τσιντσάρη, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων στη μνήμη του πατέρα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP