Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

/ by Newsroom


Μήνυμα του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Δημιουργούμε έναν Δήμο προσβάσιμο και φιλικό σε όλους

«Τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας, την εξάλειψη των διακρίσεων και την υποστήριξη της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε προτεραιότητα στην έμπρακτη στήριξη των δικαιωμάτων και δυνατοτήτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της προσβασιμότητας για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. 

Με μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις, που εφαρμόζουμε αποκαθιστούμε την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους χώρους και δημιουργούμε έναν Δήμο πιο σύγχρονο, πιο ανθρώπινο, πιο προσβάσιμο σε όλους.

Επιπλέον, με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Σερρών, το οποίο εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θέτουμε τις βάσεις για μία βιώσιμη πόλη μέσω της βελτίωσης των υποδομών για άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες για μετακίνηση.

Υλοποιούμε, σχεδιάζουμε και εντάσσουμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα έργα αναπλάσεων και ανακατασκευών, που διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών, με ή χωρίς αναπηρίες.

Από την αρχή της θητείας μας δημιουργήσαμε 250  νέες ράμπες και ανακατασκευάζουμε πλήθος πεζοδρομίων και ακατάλληλων ραμπών. 

Επίσης, την τελευταία τριετία θεσμοθετήσαμε συνολικά 14 νέες ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρίες, ενώ έχουμε σε εξέλιξη τη βαφή και διαγράμμιση των υφιστάμενων 28 δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Τοποθετήσαμε σε όλους τους φωτεινούς σηματοδότες ηχητικές διατάξεις για άτομα με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Προχωράμε στην κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση μαθητών με κινητικά προβλήματα σε σχολεία του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Δημιουργούμε τις ψηφιακές υποδομές για την ευκολότερη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις υπηρεσίες του Δήμου. 

Παράλληλα, δημιουργήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Κάρτα Υγείας για τα Άτομα με Αναπηρία, η οποία εξασφαλίζει εντελώς δωρεάν πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις.

Εξάλλου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας θα διοργανώσουμε και εφέτος την εκδήλωση «Φωτεινές Ημέρες» στο πλαίσιο του εορτασμού της «Πολιτείας των Ευχών», ώστε να κάνουμε πιο φωτεινές και χαρούμενες τις ημέρες των ανθρώπων που αγαπάμε.

Όλοι μαζί δημιουργούμε έναν Δήμο προσβάσιμο και φιλικό σε όλους!»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP