Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Γιώργος Τσιμερίκας: Ενημερωτική συνάντηση με Διοίκηση της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός 1946

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

/ by Newsroom



Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Δήμου Σερρών κ. Γεώργιος Τσιμερίκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, πραγματοποίησε συνάντηση με τους κ. Τάσο Καζία, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο και  Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου, Αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. Πανσερραϊκός 1946.

Συζητήθηκαν  το όραμα και οι  στόχοι του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, οι προσπάθειες να επανέλθει  η  ομάδα  στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και να δημιουργηθεί  μια ομάδα αυτάρκης με μέλλον,  χτισμένη πάνω σε ισχυρές βάσεις, με τμήματα υποδομής και τη δημιουργία ενός  υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο μείζον θέμα του πιθανού  κινδύνου η ομάδα  να μείνει άστεγη, σε περίπτωση ανόδου στη SuperLeague,  εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αποκατάσταση των υπαρχόντων προβλημάτων .


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών κ. Γ. Τσιμερίκας δήλωσε :

Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών.  Η διοίκηση  της ομάδας κατάφερε με ενέργειες της και σε συνεννόηση με τον π. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή,  ο Δήμος Σερρών να χρηματοδοτηθεί με 1.000.000€ από το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου.

Έχει περάσει πολύ καιρός από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Τα χρονοδιαγράμματα πιέζουν αφόρητα,  ειδικά μετά την ακύρωση της ανάθεσης μελέτης στατικής επάρκειας, αποκατάστασης και ενίσχυσης των εγκαταστάσεων του γηπέδου. 

 Δυστυχώς,  όπως και πολλά άλλα προβλήματα στο Δήμο μας  ξεκινούν από την προχειρότητα της Δημοτικής αρχής  αλλά και την υποστελεχωμένη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που καλείται  να ανταπεξέλθει σε σωρεία εκκρεμοτήτων χωρίς καθοδήγηση και σαφή καθορισμό προτεραιοτήτων.  

Είναι  γεγονός ότι υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση  που καταδεικνύει την έλλειψη πρόβλεψης, έγκαιρης σχεδίασης   και αντιμετώπισης  των σοβαρών προβλημάτων  του γηπέδου. 

Είναι προφανές ότι ο  Δήμαρχος κ. Χρυσάφης   ο οποίος κατά το παρελθόν δεν είχε ανάλογες διοικητικές εμπειρίες στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων, αδυνατεί να ανταποκριθεί έγκαιρα και μεθοδικά  στις απαιτήσεις συντήρησης και αποκατάστασης φθορών των κτιριακών εγκαταστάσεων γενικώς (σχολικών, αθλητικών κ.α).

Πληροφορηθήκαμε ότι  ενημερώθηκε από τη  Διοίκηση του Πανσερραϊκού,  ότι υπάρχει ήδη στη διάθεση του Δήμου Σερρών,  νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης, που επιτρέπει  στο Δήμο  να κινηθεί άμεσα ειδικά για τις παρεμβάσεις στο γήπεδο.

Κανείς  δεν θα ήθελε η ομάδα μας μετά την επιστροφή της στα σαλόνια της  SuperLeague να φιλοξενηθεί με την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος στο γήπεδο των Πηγαδίων της Ξάνθης.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Σερρών, ¨ Ώρα Ευθύνης¨  στηρίζει τον  αναπτυξιακό προγραμματισμό και  το πλάνο ενεργειών της σημερινής διοίκησης. 

Το γιατί φθάσαμε στο παραπέντε θα πρέπει να απαντηθεί από τον κ. Χρυσάφη. Όταν απαιτούνται πάνω από 9.000.000€ για να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη στο Δήμο Σερρών, όταν δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά  επί τρεισήμισι χρόνια  με τη συντήρηση των υποδομών, να μην μας διαφεύγει  ότι  εκτός των άλλων, παραμένουν  αναξιοποίητες χρηματοδοτήσεις ύψους5.000.000€  για το κολυμβητήριο Σερρών που κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη του κ. Πέτρου Αγγελίδη.

 Το μόνο που απαιτείται είναι σωστή και έγκαιρη αξιολόγηση των προβλημάτων, καθορισμός προτεραιοτήτων, με βάση την λειτουργικότητα και την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων  και επίβλεψη τήρησης  των χρονοδιαγραμμάτων ενεργειών.

Το  μοντέλο διοίκησης που ακολουθεί  ο  Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος  Χρυσάφης, καταρρέει και δυστυχώς διαπιστώνεται ¨δια γυμνού οφθαλμού¨  ότι ενώ υπάρχουν έτοιμες χρηματοδοτήσεις σε αναμονή,  ΔΕΝ έχουν προχωρήσει τα αντίστοιχα έργα. 


Η Διοίκηση κ. Δήμαρχε, δεν είναι θεωρία, αλλά οργάνωση, συνεργασία, μεθοδικότητα, πράξη και αποτέλεσμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP