Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Επίσκεψη του Γιώργου Τσιμερίκα στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

/ by NewsroomΟ επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Δήμου Σερρών κ. Γεώργιος Τσιμερίκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, πραγματοποίησε συνάντηση με την Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Αραπάκη Χρύσα για να συζητήσουν τα   προβλήματα που αντιμετωπίζει το διατηρητέο κτίριο. 


Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Σερρών κ. Γ. Τσιμερίκας δήλωσε: 

Δυστυχώς τα άμεσα και επείγοντα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία του Δήμου Σερρών πολλαπλασιάζονται. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Προφανώς και οι  χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία δεν επαρκούν, η αποδυναμωμένη από στελεχιακό δυναμικό Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αδυνατεί να ανταπεξέλθει, και φθάσαμε στο σημείο να υπάρχουν εκθέσεις επικινδυνότητας χρήσης αιθουσών και ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις σε σχολικές υποδομές του Δήμου Σερρών.

Χθες το Μουσικό Σχολείο Σερρών, το Νηπιαγωγείο  Καλών Δένδρων, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών αύριο...

Ενημερωθήκαμε πλήρως για τις εκτεταμένες φθορές, την εμφάνιση ρηγματώσεων στην τοιχοποιία αιθουσών, την ακαταλληλότητα χρήσης αιθουσών,  για την ανάγκη άμεσων τεχνικών παρεμβάσεων, επιπλέον  για τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Διεύθυνση του Σχολείου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει μια πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γ. Νυχτοπάτη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Η αποτίμηση ότι απαιτούνται πλέον των 9.000.000€ για να αντιμετωπιστούν στο σύνολο τα στεγαστικά προβλήματα των σχολείων του Δήμου Σερρών, επιβάλλει να οριστούν προτεραιότητες. 

Εμείς ως Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Σερρών ‘’Ώρα Ευθύνης’’ όπως έχουμε υποχρέωση παρακολουθούμε τον προγραμματισμό και την προώθηση των απαραίτητων λύσεων. Εκφράζουμε την αγωνία και την συμπαράστασή μας στις κοινές προσπάθειες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, Γονέων και φίλων του 3ου Γυμνασίου Σερρών, αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Η ανησυχία των γονέων είναι έκδηλη, υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά είναι υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά κυρίως την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής. Ζήσαμε δυσάρεστες καταστάσεις και είναι σημαντικό να προσεχθεί ιδιαίτερα το ζήτημα της  εκτέλεσης  τεχνικών  εργασιών σε περιόδους που δεν λειτουργεί το σχολείο. Ευχή όλων είναι να ολοκληρωθούν οι αποκαταστάσεις και να αποδοθεί ο χώρος το συντομότερο δυνατό  στους μαθητές. 

Προέχει η  σωστή και έγκαιρη αξιολόγηση των προβλημάτων, ο καθορισμός προτεραιοτήτων  με βάση την λειτουργικότητα και την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων  και η επίβλεψη τήρησης  των χρονοδιαγραμμάτων ενεργειών.

Καλοδεχούμενα τα νέα έργα. Να μην παραλείπουμε τη συντήρηση των υφισταμένων.

Απευθυνόμενος  για μια ακόμη φορά στον  Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη θα επαναλάβω ότι το μοντέλο διοίκησης που ακολουθεί , δεν αποδίδει όπως  διαπιστώνεται ¨από τις εκθέσεις μη χρήσης αιθουσών λόγω επικινδυνότητας¨ αλλά και την κακή εν γένει κατάσταση των κτιριακών (σχολικών στην προκειμένη περίπτωση) εγκαταστάσεων. 

 Η  Διοίκηση κ. Δήμαρχε δεν είναι θεωρία, αλλά οργάνωση, σχεδίαση,  μεθοδικότητα, συνεργασία, πράξη και αποτέλεσμα.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP